Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

boljanici

Zlatna sredina

(10)

  • »boljanici« je muško
  • »boljanici« je autor ove teme

Postovi: 181

Datum registracije: 30.03.2007

  • Poruku poslati

1

Četvrtak, 24. Decembar 2009

Zemljiste dva puta placeno (kriminal bivse vlasti)

Novi Pazar mora da plati preduzeću „Razvitak“ 384.000 evra
Gradska kasa u Novom Pazaru je prazna i svi koji se finansiraju iz budžeta tri meseca ne primaju plate. Oni kojima je prethodna vlast ostala dužna, potraživanja naplaćuju na sudu, pa je gradski račun vrlo često blokiran. Samo je pitanje dana kada će na naplatu stići 400.000 evra. Toliko grad Novi Pazar, na osnovu odluke Višeg trgovinskog suda u Beogradu, treba da plati ovdašnjem Građevinskom preduzeću „Razvitak“ za oduzetu lokaciju u centru grada.

Reč je o parceli od oko osam ari, koja je ovom preduzeću data na trajno korišćenje pre devet godina, uz nadoknadu od 855.000 tadašnjih maraka. Sporazumom koji je potpisan između Zavoda za urbanizam i GP „Razvitak“ u septembru 2000. predviđeno je da ukoliko dođe do povraćaja građevinskog zemljišta Zavod vrati novac. Građevinsko preduzeće je pravdu potražilo na sudu, pa Zavod za urbanizam, odnosno osnivač grad Novi Pazar, treba da plati 384.000 evra, troškove postupka i kamatu.

Sporna parcela je eksproprisana i bivši vlasnici - porodice Pećanin i Hrvaćanin - kako je utvrdila Komisija za ispitivanje zakonitosti u radu bivše vlasti koju je predvodio Sulejman Ugljanin, prema sporazumu iz 1985. dobili su kao nadoknadu dva placa u ukupnoj površini od 8,5 ari na kojima su izgrađene porodične kuće i investitori su tada bili oslobođeni plaćanja komunalija, zatim novac – ukupno 8.295.864 dinara i dva poslovna objekta. Odluku o vraćanju parcele u centru grada bivšim vlasnicima donelo je Odeljenje za urbanizam, imovinsko-pravne, komunalne stambene poslove u avgustu 2006.

Komisija za ispitivanje zakonitosti u radu Ugljaninove vlasti „opravdano sumnja da su predsednik opštine Sulejman Ugljanin, načelnik Opštinske uprave Milijan Belić, načelnica Odeljenja za urbanizam Saida Mehmedović, šef odseka u Odeljenju za urbanizam Emina Međedović i javna pravobraniteljka Mehdija Župljanin, zbog propusta i nevršenja službene dužnosti odgovorni za nanetu štetu opštini“.

U nalazu Komisije dalje se navodi da se „sumnja da su učesnici u postupku, donosioci rešenja o povraćaju, kroz zloupotrebu službenog položaja sebi i drugima, već pribavili korist u vidu novčanih darivanja za povraćaj građevinske parcele“.

Istovremeno se sumnja da su oni dalje „planirali da pribave korist planiranom izgradnjom poslovno-stambenog objekta na predmetnoj parceli“.

Kada je Komisija počela da radi, krajem jula prošle godine, izdavanje dokumentacije za izgradnju tog objekta bilo je u toku, ali je obustavljeno na predlog Komisije. Ovo parlamentarno telo se još bavi ispitivanjem rada prethodne vlasti. Pouzdano se zna da je prikupljena dokumentacija obimna i da je dobar deo upućen Specijalnom tužilaštvu.
novipazar.wordpres.com

eki

Učenik

(10)

Postovi: 77

Datum registracije: 22.04.2009

Lokacija: tamo i ovamo

  • Poruku poslati

2

Subota, 26. Decembar 2009

Neka štetu plati onaj ko ju je i prouzrokovao,to jest oni koji su tada bili na čelu opštine i ko je umešan u tom slučaju,zašto bi opština plaćala njihovu bahatost?

P.S.I onako Suljo kao ministar bez portfelja ima dovoljno novca da izmiri tu sitnicu.

golubardzija

Zlatna sredina

(65)

  • »golubardzija« je muško

Postovi: 387

Datum registracije: 28.07.2009

Lokacija: Novi Pazar

  • Poruku poslati

3

Subota, 26. Decembar 2009

Pitajte Meceta on ce vam najbolje objasnit
Uvijek govorite istinu jer samo istinu mozete ponoviti dvaput.

boljanici

Zlatna sredina

(10)

  • »boljanici« je muško
  • »boljanici« je autor ove teme

Postovi: 181

Datum registracije: 30.03.2007

  • Poruku poslati

4

Subota, 26. Decembar 2009

Dinkić: Menadžeri pokrali radnike

Radnice Trikotaže „Raška“ iz Novog Pazara juče su, na molbu muftije Muamera Zukorlića koji ih je posetio i zamolio da sačuvaju svoje živote, privremeno obustavile štrajk glađu.

S druge strane, Ministarstvo ekonomije Mlađana Dinkića je saopštilo da zahteva od nadležnih organa da utvrde ko je prevario radnice, koje više od godinu dana nisu dobile otpremninu po socijalnom programu.

Jasminka Đoković, šef štrajkačkog odbora, kaže da je na njegovu molbu štrajk glađu prekinut do kraja vikenda, a povodom nestalog novca dodaje da o tome uporno pričaju skoro 20 meseci.
- Svima smo se obraćale, tragale za tim novcem, ali ništa… Nigde nema krivca – rekla je ona.

Ministarstvo ekonomije saopštilo je da je sporni novac uplaćen, kao i da „osnovano sumnjaju da je za prevaru kriv neko iz menadžmenta preduzeća“.
- Do danas ni budžetska inspekcija, ni tužilaštvo, kao ni ostale nadležne institucije nisu reagovale i sankcionisale počinioce, iako su imale sve informacije o tome, što je nedopustivo – rečeno je u ministarstvu.
novipazar.wordpres.com

Social bookmarks