Niste prijavljeni

Dragi posjetioče, Dobrodošli na Otvoreni Forum - Novi Pazar. Ukoliko je ovo Vaša prva posjeta molimo vas pročitajte Pomoć. U pomoći je objašnjeno kako ovaj forum radi. Morate biti registrirani kako bi vidjeli sve teme i sve forume. Molimo vas da se registrirate ili da ovdje pročitate kako se registrirati. Ukoliko ste već registrirani molimo ulogirajte se ovdje.

Vazija

Učenik

(10)

  • »Vazija« je muško
  • »Vazija« je zabranjen
  • »Vazija« je autor ove teme

Postovi: 52

Datum registracije: 30.06.2004

Lokacija: Nemacka

  • Poruku poslati

1

Utorak, 12. Oktobar 2004

Znacaj cednosti

NOVI PAZAR - Džins više nije jedini unosan posao u Novom Pazaru. Opasna konkurencija postalo je umeće "prišivanja" ili "nadogradnje" himena. U ovom gradu, naime, prava je potražnja za plastičnim hirurzima koji uz nadoknadu od 500 do 700 evra "krpe izraubovanu robu". U Novi Pazar "na popravku" dolaze devojke iz raznih krajeva. Najviše ih je iz Rožaja, ima ih i iz južnijih delova Crne Gore, a ne zaostaju ni one iz Srbije. Uglavnom su iz sredina u kojima se "čest i čast" devojaka i dalje "meri" nevinošću.

Jedan od najtraženijih lekara za takve "slučajeve" u Novom Pazaru otkriva Kuriru kakva je muka naterala te devojke da dođu na "popravku". Naravno, zbog specifičnosti priče želeo je da ostane anoniman, a zbog lekarske etike ni svi "podaci" o devojkama nisu otkriveni.
- Kod nas još postoje sredine u kojima je nevinost odraz poštenja. Devojkama koje to "dokažu" ne preti opasnost da bude vraćene roditeljima i tako osramote porodični dom. Kod mene dolaze devojke iz raznih krajeva. Tu su i Srpkinje, i Crnogorke, i Romkinje i Bošnjakinje - priča ovaj doktor za Kurir.

U Novi Pazar na "intervenciju" uglavnom dolaze devojke koje su doživele ljubavna razočaranja. Mlade i strasne, veruju da je to "ljubav do groba". Predaju joj se "i dušom i telom", a onda budu ostavljene. Tada nastaje problem. Pored ljubavnih jada, tu je i muka oko toga kako sve vratiti u "prvobitno stanje". Prema rečima plastičnog hirurga, na scenu tada stupaju lekari.

- Ne mogu tačno da vam kažem kada je sve ovo počelo. "Nadogradnja" himena rađena je najpre u Beogradu. To je jednostavna operacija i traje nekih 40 minuta. Nakon ove operacije devojke nemaju nikakvih problema. One su spokojne, jer su opet nevine. Reč je o plastičnom himenu koji u potpunosti može da zameni onaj prirodni. Vraćanje nevinosti medicinskim putem kod nas košta od 500 do 700 evra. Devojke dolaze kod nas jer ih je muka naterala. Ako se sazna da nije "poštena", "puče" bruka, a ona ostade neudata.

U Novom Pazaru ima oko dvadesetak hirurga i skoro svi imaju svoje ordinacije u kojima se obavljaju i ovakvi "zahvati". Niko od njih ne vidi ništa loše u tome. Kažu, devojke dolaze po pomoć i oni im izlaze u susret. Sagovornik Kurira izdvaja najzanimljivije slučajeve.

- Jednom mi je došla devojka koja je ostala u drugom stanju. Nije bila u stanju da zadrži dete, pa je kod mene zakazala abortus. Kad se oporavila, vratila se, tražila je da joj medicinskim putem vratim nevinost. Drugi put mi je došla veoma mlada devojka. Jedva da je imala 19 godina, a bila je u vezi sa 20 godina starijim, oženjenim muškarcem. Veza je posle izvesnog vremena "pukla", a ona je upoznala momka koji radi i živi u inostranstvu. Pošto je on želeo "poštenu" devojku, naša "intervencija" je bila jedini način da joj se pomogne. Udala se za tog mladića i nije bilo nikakvih problema. Srećna je, čujem da čekaju dete - završava priču doktor.

alBazari

Profesionalac

(10)

  • »alBazari« je muško

Postovi: 772

Datum registracije: 09.12.2002

Lokacija: Novi Pazar, Sandžak

  • Poruku poslati

2

Utorak, 12. Oktobar 2004


Topic about devices for 5oo euro again!


"Ko se odvaži i radi brzo biće izbavljen,
dok i tragalac koji je spor može gajiti samo nadu." (Hz. Alija)

Dragulj

Učenik

(10)

  • »Dragulj« je žensko

Postovi: 99

Datum registracije: 29.09.2004

Lokacija: Dunjaluk :)

  • Poruku poslati

3

Utorak, 12. Oktobar 2004

Boze Dragi svasta li ima....ostala sam bez texta ....


Pokrivanje tijela je jasni pokazatelj stida, koji je Poslanik a.s. često hvalio, a jednom je rekao: Stid je dio vjerovanja. Pokrivanje ne smijemo shvatiti kao puki običaj sredine. To je propis usklađen prema potrebama ljudske prirode, u cilju zaštite moralnosti kao bitne pretpostavke za krepostan život s kojim će biti zadovoljan naš Gospodar. Obaveza propisnog odjevanja, a posebno za muslimanke, temelji se na kur’anskom ajetu koji glasi : O Vjerovjesniče, reci ženama svojim, i kćerima svojim, i ženama vjernika neka spuste haljine svoje niza se. Ovim ajetom želi se naglasiti razlika u odijevanju muslimanke u odnosu na ostale žene, kako bi njena odjeća bila simbolom čestitosti i štitom od smutnje i raskalašenosti. S druge strane, ona će svojom odjećom pokriti ukrase tijela kojim ju je Uzvišeni odlikovao i neće biti predmet izazova za muškarce koji je okružuju. Tako će najlakše izbjeći njihovo zavođenje i napastvovanje o čemu nam naznačeni ajet govori.


kad ce vise da se probude ove muslimanke ????
Vjecna i vrijedna ljubav se moze zadobiti samo ako se probudi spram necim sto je vjecno i trajno,a to su dusa i intelektualno moralni kvaliteti!

4

Srijeda, 13. Oktobar 2004

Ooooh... nicht schon wieder!!!! X(
"Ti sa svakim lijepo! I trazi da se dobra djela cine, a neznalica se kloni!" (El-'Araf, 199)

Administrator

Urednik foruma

(121)

  • »Administrator« je muško

Postovi: 2.598

Datum registracije: 21.07.2002

Lokacija: Frankfurt

  • Poruku poslati

5

Srijeda, 13. Oktobar 2004

Tema zatvorena

Tema je vec detaljno obradjena na sledecem linku:

http://forum.novipazar.org/thread.php?th…light=krpljenje
Sve je ovo samo igra! Nema tog foruma koji je vrijedan Vasih zivaca! / Dokoni umovi - Sejtanska igralista

Social bookmarks